Weekendbag - Välj rätt väska


Om du behöver en väska som funkar lika bra för turen till landet som för en weekend i Paris, är det inte många alternativ som slår den klassiska weekendbagen.

Med en storlek som är anpassad för fungera som handbagage på flyget och rymmer det du behöver för ett par övernattningar, vinner den över en vanlig kabinväska varje gång.

En weekendbag gör sig allra bäst i skinn eller canvas då det är material som är slitstarka men samtidigt går att kombinera med din alldeles egna stil.

När det kommer till en weekendbag i skinn så har den även fördelen att den åldras på ett vackert sätt, vilket gör att du kommer kunna använda den under många år framöver om du sköter den på rätt sätt. 

 
Vad är en weekendbag?

När man pratar om weekendbags menar man oftast en klassisk modell i skinn eller canvas.

En snygg men samtidigt funktionell väska som har plats för det nödvändigaste i klädväg, men även laptop och andra prylar som man kan tänkas behöva ha med sig.

Den har allt som oftast en axelrem för att kunna bäras hängande, antingen på sidan eller på ryggen, men har också vanliga kortare handtag för att kunna bäras i handen.

 

 

När skall jag välja en weekendbag?
Namnet säger egentligen det mesta. En weekendbag är perfekt för enstaka övernattningar eller kortare weekendresor där du klarar dig på ett par ombyten och lite hygienprylar. Den fungerar lika bra i jobbet som till vardags även om du kanske inte packar ner kostymen i den.

Fördelen med en weekendbag är att den fungerar utmärkt som t.ex. träningsväska vilket gör att den inte behöver bli liggandes i garderoben bara för att du inte är ute och reser.

Vilket material skall jag välja? 

När det kommer till att välja material på din weekendbag så brukar vi föreslå att man köper en weekendbag i skinn eller canvas då det är extremt tåligt men också snyggt.

En weekendbag i skinn ger ett mer stilfullt intryck samtidigt som den står emot både väder och vind. Väljer du en weekendbag i skinn så får du en väska som du kan kombinera med allt från t-shirt och jeans till kavaj eller kostym. 

Canvas anses ofta vara lite mer casual men är fortfarande ett fantastiskt material som går att kombinera till många olika stilar.

 
Varför skall jag köpa en weekendbag?

En weekendbag är ett bra alternativ till en ryggsäck och är ett stiligare alternativ än den klassiska kabinväskan som oftast är ganska tråkig.

Du får en väska som är både snygg och funktionell vilket gör att du kan förflytta dig med stil oavsett om det gäller jobb eller fritid.

En weekendbag är perfekt för alla resor eller aktiviteter som inte kräver mycket packning vilket gör att du kommer använda den ofta. Vår weekend bag är storleksanpassad för handbagage på flyg.

 

Se alla våra weekendbags här! 

 

 x