Vår modell: Peter JohansenMannen på bilden!

På många av våra bilder ser ni en stilig man med silverstick i skägget, perfekt frisyr och det är inte ovanligt att ett par glasögon uppenbarar sig i hans vackra anlete. Vem är då denna man?


Jo den mystiske mannen föddes i Norge för 43 år sedan och fick namnet Peter Johansen. Peter är idag en känd modell världen över och har gjort kampanjer för de flesta stora varumärken. Hans karriär startade 1995 med ett uppdrag för den amerikanska motorcykeltillverkaren Harley Davidson.

Till skillnad från den välkammade stiliga mannen ni ser idag, så hade Peter på den plåtningen svart hår, ringar i öronen och biker mustasch.

 Sedan dess har Peter hunnit vara modell för de flesta av världens största varumärken men det som imponerar mest på oss är att Porsche nyligen valde honom som sitt globala ansikte för att lansera sin nya Porsche Panamera. Det mina damer och herrar är imponerande.

Peters modellkarriär har fört honom över hela världen och han har hunnit vara bosatt i New York, Miami, Milano, London och Hamburg. Till vår stora glädje är han nu tillbaka i Sverige och Göteborg. Den vackra norska dialekten är oförändrad men man hör att lite göteborska letar sig in emellanåt. Vi är så tacksamma och stolta över att få känna och arbeta med denna imponerande, humoristiska och talangfulla man. Får vi på Bagish bestämma så kommer det många fler bilder framöver.


Vi frågar Peter.

Vad är den stora skillnaden med att vara fotomodell idag jämfört med 25 år sedan?

Förr i tiden var det först och främst bättre betalt. Lite mer soft i branschen. Men betydligt mer effektivt nu så klart.

Det var då man körde polaroider för att kolla setting för att sedan se fotografen stå där och vifta frenetiskt med handen tills polaroid bilden blev klar. Sen körde man testfoto, när man trodde att man hade fått rätt testbilder fick man åka iväg och framkalla bilderna för att säkerhet-ställa ljus, kvalitet etc. Det var verkligen annorlunda på den tiden.

Sen blev det ju digitaliserat och folk generellt har en förväntan på nytt material samt uppdateringar hela tiden. Så företagen måste pumpa ut nyheter konstant. Möjligen är det mer jobb nu, men när du jobbar är det betydligt flera bilder per dag. Fotar man för webb är det rätt ofta 40 outfits om dagen man ska hinna köra igenom.

 
Hur sammanfattar vi nu jämfört med då?
Det klassiska... Det var bättre förr funkar nog....


Du har ju själv många utav Bagish väskor, vilka är dina favoriter? 

Jag personligen använder mest den bruna 15” Ryggsäcken samt den klassiska Weekend Bagen.


Om du skulle packa en väska och åka idag, var hade du åkt då? 

Som så många gånger förr skulle jag nog hamna i Kapstaden.

x