Några snabba frågor till Olympiern Robert Kronberg


Vilket är ditt största idrottsminne från din aktiva karriär?
Definitivt OS i Sydney. Jag kom från ingenstans och tog mig till final. Det var mitt stora genombrott. Den framgången var resultatet av en 3 år lång målfokusplan som började i en vision och slutade i verklighet. Pga. det jobbet så hade jag sen 10 år i en absoluta världseliten.

Vilka är dina största idrottsliga bedrifter?
Jag får återigen säga OS finalen i Sydney, men på pappret är givetvis 5e platsen på VM i Edmonton större. Sedan är givetvis EM bronset något jag är stolt över. Som ett sidospår så är jag också väldigt stolt över mitt SM guld på 60m slätt inomhus. Det är häftigt att ha kunnat titulera sig Sveriges snabbaste man alla kategorier en gång i sitt liv.

 

Tävlar du något idag? Isf vad? 
Japp, jag tävlar i tynglyftning. Har ett Veteran EM guld och två Lag SM guld med klubben bl.a. 

 

Har du SM Guld i BOB? 
Ha ha, ja, två stycken. Episkt kul och maxad upplevelse. 4 manna boben gick galet fort medan start SM guldet i 2 manna Bob var något jag inte visste om att jag hade vunnit förrän på prispallen. SM gick i Lillehammer förövrigt, det säger väl allt. Jag har faktiskt även SM guld i Inline hockey (liten rink) samt ett SM brons i Dodgeball.

 

Udda sak som hänt dig i livet?
Måste jag välja en händelse? Efter en svår festnatt i Monaco efter GP finalen ett år (årets sista tävling) så stod jag utanför nattklubben långt efter stängning. Plötsligt kom en bil upp jämsides med mig. Mannen vevade ner rutan och frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Chauffören var dåvarande ”prins” Albert som idag är kung av Monaco. 

 

Du som mer eller mindre levt ur en väska, har du några packningstips? 
Ha en inprogrammerad mental checklista som du kan bocka av för dig själv varje gång du reser så slipper du glömma en massa saker. Då går det alltid snabbt och du glömmer sällan något. Dessutom, packa så att de saker du behöver använda under resan är enkelt att ta fram samt lägg alltid ömtåliga saker i mitten av väskan och gärna med mjuka kläder runt som skydd om du inte har något annat att skydda med.

 

Du har ju själv många utav Bagish väskor, vilka är dina favoriter? 
Jajamen, jag gillar verkligen weekendbagen. Direkt när jag såg den så visste jag att jag skulle äga en. Den är praktisk, stor och behändig. Samtidigt är den väldigt snygg och det är bagish signum överlag tycker jag. Jag använder den som träningsbag också. Då känner jag mig extra stylish på gymet.

 

Om du skulle packa en väska och åka idag, var hade du åkt då? 
Maldiverna, vilken dröm... x