Några snabba frågor till Martin Soneby!Martin Soneby är en svensk komiker och entreprenör som ligger bakom Morgonradio showen AMK - Morgon. Vi ställde några snabba frågor till Martin.

Hur kom du in i nöjesbranschen?
- Jag började göra stand up comedy 2006, sedan dess har jag jobbat med humor och underhållning på olika sätt och aldrig tittat tillbaka.

Vilket är det mest udda gig du har gjort?
- Stand up comedy på en privatfest inför fyra gubbar i smoking som rökte pipa och drack whisky. Det var märkligt.

Vad är AMK Morgon?
- Mitt egna morgonradioprogram som jag startade 2015. Jag bjuder in en massa komiker och så snackar vi i två timmar. Jag gör mitt bästa för att programmets format är att vi inte ska ha ett format, utan bara prata och försöka få varandra att skratta.

Hur föddes idén till AMK Morgon?
- Jag lyssnade väldigt mycket på ett amerikanskt radioprogram som hette Opie&Anthony som hade precis det upplägget: bjud in en massa komiker och bara prata om vad som helst, och det blev oftast fantastiskt bra. Jag tänkte att det inte finns den typen av radio i Sverige, och om jag tycker om det borde det finnas fler i Sverige som också hade gillat det. Så jag startade upp det 2015 och har kört sen dess.

Vem är din dröm gäst till AMK Morgon?
Mauro Scocco hade varit trevligt. Han verkar väldigt rolig.

Vilka Bagish väskor använder du mest?
Datorsleeven i brunt skinn hänger med mig vart jag än går, och neccessären är också en favorit, även den i brunt skinn.

Vad gillar du med Bagish väskor?
Tveklöst patinan i skinnet. Den är väldigt speciell och känns väldigt dyr. Det gillar jag.

Om du fick packa en väska och sticka iväg var du vill Idag var hade du åkt då?
Jag behöver verkligen sol och värme nu såhär i början av december och ska faktiskt iväg till Vietnam om två veckor, så jag kan vänta tills dess. Men om jag fick dra iväg några dagar innan dess så kanske några dagar i Madrid? Det hade varit helt rätt.x